Articles-Bul

Духовен Ръст

Пътят на духовното израстване на личността е тежък и трънлив.

На този път вие срещате «гуру», «учител», религия и т.н. Но всичко това не носи личностен ръст, а хаос.
А бива и още по-зле — води до необратими негативни последствия за психиката и за всичко, което касае живота на дадения човек.
Но хората искат да знаят, рискуват отново и отново за да разберат истината. Някои виждат в духовното израстване на личността важност за земния си живот, както и за отвъдния. Други стъпват на пътя на духовното израстване за да избягат от реалността. И въпреки, че не във всеки се наблюдава стремление към такова развитие, то в много хора то наистина присъства.

За да разберем и да започнем безопасно духовния ръст на личността, ние сме длъжни да изясним две главни съставляващи.

Личност и Дух

Духовността за мнозина се ассоциира с религията, а това в принципа си е невярно. В религията присъства Божият дух, т.е. духът на религиознния Бог, който проповядва дадената религия. Но вие търсите пътя за своя духовен ръст, а не помощ от тази или онази религия в развитието си — те и без ваша помощ събират адепти.

Духовността е преди всичко Сила на Духа. Внимание не Духа на Бога, а именно вашия. При провеждането на ритуал за приемане в която и да е религия, вашия Дух се заменя с Духа на съответния Бог. От този момент вие, като инвалид с протези, повече не можете да растете духовно. Защото ампутирания крайник не расте, Духът също не се появява! Тежко и жестоко, но вярно.

А сега за личността

Личността — това е лично, зърно намиращо се в душата, което расте с всяко следващо въплащение. Оттук и думата «великодушен» — велика душа. Но за ръста и е необходим дух, вашия личен, а не религиозния. Да напрвим логичен извод. В никоя религия не може да има духовен ръст и ръст на личността.

Иска ми се да ви попитам — вие усещате ли своята личност?

За тези, които искат да си върнат своя роден Дух, да намерят своя път и да започнат ръстта на личността, аз провеждам обряда Крашение.
В какво се състои той можете да се запознаете в статията за него.

Правовярната майка Алена Полъйн

Оставьте комментарий


Нет комментариев